De artisanale bieren

De smaak staat voorop in Microbrouwerij De Backer !

Daarom wordt er hoofdzakelijk gebrouwen met Belgische kwaliteitsvolle ingrediënten.

Al mijn artisanale bieren bevatten:

  • 100% Belgische mout
  • 100% Belgische hop
  • 100% Belgische gist

Dit is tevens een logische keuze:

  • Door hoofdzakelijk met Belgische grondstoffen te werken wordt de impact van het transport verkleind.
    Minder voedselkilometers = minder CO2.
  • We steunen de lokale hopboeren en zo houden we de Belgische hopcultuur mee in stand.

Al mijn artisanale bieren zijn:

  • Bieren van hoge gisting met hergisting op fles.
  • Ongefilterd en niet gepasteuriseerd.
  • Enkel gebrouwen met natuurlijke grondstoffen zonder gebruik te maken van additieven, bewaarmiddelen, schuimverbetaars, kunstmatige smaakmakers, kleurpigmenten, …
  • Met veel zorg en ambachtelijk gebrouwen
  • Verkrijgbaar in 33cl en 75cl.

Pikaflor

Blond tarwebier.
Lekker verfrissend met een mooie bitterheid en licht-zurige toets.
Betekenis: Pikaflor = kolibrie in Spaanstalig Zuid-Amerika.

Alc.: 6,3% VOL.
Bitterheid: 30 IBU
Kleur: troebel blond (10 EBC)
Belgische mout: Tarwemout, Pilsmout, Vienna, Cara 20
Belgische hop: Magnum, Golding
Belgische gist: WB-06
Biologische kruiden: verse gemberwortel, korianderzaad
Schenktemperatuur: 10°C
Beschikbaar sinds: juli 2019

Pikaflor Verse Hopoogst

In september wordt PIKAFLOR éénmaal per jaar gebrouwen met verse handgeplukte Wetterse hopbellen van eigen kweek. Dit bier in beperkte oplage heeft hierdoor een verrassend zachtere smaak dat elk oogstjaar zal variëren.

Alc.: 6,3% VOL.
Bitterheid: 30 IBU
Kleur: troebel blond (10 EBC)
Belgische mout: Tarwemout, Pilsmout, Vienna, Cara 20
Belgische hop: Magnum, Golding
Belgische gist: WB-06
Biologische kruiden: verse gemberwortel, korianderzaad
Schenktemperatuur: 10°C
Beschikbaar sinds: november 2019

Pikahop

Hoppig amberkleurig bier waarbij het expressief hoppig aroma centraal staat.
Een lichte bitterheid is aanwezig, maar niet overheersend.
De kruidigheid (afkomstig van roggemout en de gist) vormt een mooi complement met de weloverwogen hoppigheid.
Het merendeel van de hop wordt koud toegevoegd ná de hoofdgisting, dit zorgt ervoor dat extra aromatische oliën uit de hop in het bier oplossen.

Alc.: 5,5% VOL.
Bitterheid: 32 IBU
Kleur: amber (25EBC)
Belgische mout: Pilsmout, Melano ligt, Roggemout, Cara 20, Tarwemout
Belgische hop: Magnum, Cascade, Chinook, Sorachi Ace, Centennial
Belgische gist: T-58
Schenktemperatuur: 10°C
Beschikbaar sinds: oktober 2019